28 март 2014

Най-добрите български поп-изпълнители ще подкрепят безвъзмездно каузата на фондация "Искам бебе"

Най-добрите български поп изпълнители ще пеят

на СЕДМИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ИСКАМ БЕБЕ”

в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми

Фамилия Тоника, Мими Иванова, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова,

Нели Рангелова, Жана Бергендорф, Милица Божинова, Асен Масларски и

БГ Дуетът ще подкрепят каузата на фондация „Искам бебе“ на

28 март в зала 1 на НДК

 

Най-добрите български поп-изпълнители ще подкрепят безвъзмездно каузата на фондация „Искам бебе“ в помощ на хората с репродуктивни проблеми.

Фамилия Тоника, Мими Иванова, Силвия Кацарова, Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Жана Бергендорф, Милица Божинова и Асен Масларски, БГ Дуетът – Кирил Веселинов и Милчо Соколов, Поля Александрова и др. ще бъдат част от празника, с който „Искам бебе“ ще отбележи своя седми рожден ден на 28 март 2014 г. в зала 1 на НДК.

Билети за събитието, на цени между 10 и 30 лв., могат да се купят на касите на НДК или да се поръчат онлайн в „Тикетпро“.

„Изключително сме щастливи и горди, че всички български поп звезди, които на 28 март са в България, се съгласиха да бъдат с нас и по тази начин да станат част от нещо благородно, истинско и голямо“, споделят доброволците на „Искам бебе“. По думите им, това за пореден път доказва, че в семейството на „Искам бебе“ има място за артисти,  интелектуалци и за всеки, готов да помогне за сбъдването на най-съкровената мечта – да имаш дете.

Фондация „Искам бебе“ е създадена на 25 март 2007 г., Благовещение. От тогава до днес над 400 деца са се родили с нейна помощ. До този момент, за периода 2011-2014 фондацията е привлякла 473 донора – мъже и жени, които са дарили генетичен материал. Според официалната статистика за 2013 г. около 40 000 българи очакват донорски материал, а около 145 000 двойки се нуждаят от специалисти по проблемно забременяване.

Дейността на „Искам бебе“ в цялата страна включва и информационни кампании (конференции, срещи, консултации), на които запознава хората с проблемите на репродуктивното здраве и донорството на генетичен материал. „Искам бебе” е създател и на единствената към момента Национална програма за емоционална подкрепа на двойки със стерилитет.